Utilizarea ICS (Internet Connection Sharing – Partajarea conexiunii la Internet)

  

Dacă doriți să partajați o singură conexiune Internet între mai multe computere, aveți două posibilități: *

Utilizați Partajarea conexiunii la Internet (ICS – Internet Connection Sharing). * Utilizați un ruter. Pentru informații despre utilizarea unui ruter, consultați Configurarea unei rețele de domiciliu.

Cum funcționează ICS?

Mai întâi, trebuie să aveți un computer, denumit computer gazdă, care este conectat la Internet și are o conexiune separată cu celelalte computere din rețea. Activați ICS pentru conexiunea la Internet.

Celelalte computere din rețea se vor conecta apoi la computerul gazdă, iar de aici, la Internet, prin conexiunea Internet partajată a computerului gazdă. Ilustrație a unei rețele care utilizează Partajarea conexiunii la Internet (ICS)Rețea care utilizează Partajarea conexiunii la Internet (ICS) Începutul paginii Activarea ICS Pentru a activa ICS pe computerul gazdă: 1. Deschideți Conexiuni în rețea făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Panou de control, pe Rețea și Internet, pe Centru de rețea și partajare, apoi pe Gestionare conexiuni rețea.

2.Faceți clic cu butonul din dreapta pe conexiunea pe care doriți să o partajați, apoi faceți clic pe Proprietăți. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

3. Faceți clic pe fila Partajare, apoi bifați caseta de selectare Se permite altor utilizatori din rețea să se conecteze prin intermediul conexiunii la Internet a acestui computer. Notă Notă Fila Partajare nu va fi disponibilă dacă aveți o singură conexiune de rețea.

4. Dacă doriți, bifați și caseta de selectare Se permite altor utilizatori ai rețelei să controleze sau să dezactiveze conexiunea partajată la Internet.

5. Opțional, pentru a le permite altor utilizatori ai rețelei să utilizeze serviciile care se execută în rețea, faceți clic pe Setări și selectați serviciile care doriți să fie permise. Când activați ICS, conexiunea LAN (rețea locală) obține o adresă IP statică și o configurație noi, așa că va fi necesar să restabiliți toate conexiunile TCP/IP dintre computerul gazdă și celelalte computere din rețea. Pentru a testa rețeaua și conexiunea la Internet, verificați dacă reușiți să partajați fișiere între computere și asigurați-vă că fiecare computer reușește să acceseze un site Web. Începutul paginii Configurarea TCP/IP Pentru a utiliza ICS, conexiunea LAN (rețea locală) de pe fiecare computer din rețea trebuie să fie configurată pentru a obține automat o adresă IP. Pentru aceasta:

1. Deschideți Conexiuni în rețea făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Panou de control, pe Rețea și Internet, pe Centru de rețea și partajare, apoi pe Gestionare conexiuni rețea.

2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe conexiunea LAN, apoi faceți clic pe Proprietăți. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

3. Faceți clic pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) sau pe Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6), apoi faceți clic pe Proprietăți.

4. Faceți clic pe Se obține automat o adresă IP sau pe Se obține automat o adresă IPv6. Opțiunile Internet de pe computerele din rețea trebuie să fie și ele configurate pentru ICS. Pentru mai multe informații, consultați Modificarea setărilor Internet pentru ICS (Internet Connection Sharing – Partajarea conexiunii la Internet). Nu utilizați ICS într-o rețea cu controlere de domeniu, servere DNS, gateway-uri sau servere DHCP. De asemenea, nu utilizați ICS pe sisteme configurate pentru adrese IP statice. Începutul paginii Conexiuni ICS și VPN În cazul în care creați o conexiune VPN (rețea virtuală privată) pe computerul gazdă către o rețea de organizație, apoi activați ICS pentru conexiunea respectivă, întreg traficul Internet este rutat către rețeaua organizației și toate computerele din rețeaua de domiciliu vor accesa rețeaua organizației. Dacă nu activați ICS pentru conexiunea VPN, celelalte computere nu vor avea acces la Internet sau la rețeaua corporativă în timp ce conexiunea VPN este activă pe computerul gazdă. Începutul paginii ICS și rețelele ad-hoc Dacă partajați o conexiune la Internet într-o rețea ad-hoc, ICS se va dezactiva dacă: * Vă deconectați de la rețeaua ad-hoc. * Creați o nouă rețea ad-hoc fără a vă deconecta de la rețeaua ad-hoc pentru care ați activat ICS. * Faceți Log off, apoi Log on (fără a vă deconecta de la rețeaua ad-hoc).

Anunțuri